Barcelona; ook leuk voor de kids

Wil je graag eens met je kinderen naar Barcelona, maar vraag je je af of er in Barcelona wel genoeg te doen is voor kinderen zodat zij zich hier ook prima kunnen vermaken? Lees dan dit artikel met een aantal tips over leuke activiteiten die je met de kids in Barcelona kunt ondernemen. Barcelona is een stad vol met bezienswaardigheden, waarvan er een aantal ook zeker de kinderen zullen aanspreken. Daarnaast heeft de stad ook een aantal attracties die speciaal op kinderen zijn gericht en die je kunt bezoeken tijdens je stedentrip met de kids.

Parc de la Ciutadella en de Barcelona Zoo

In het centrum van Barcelona ligt het grootste park van de stad, het Parc de la Ciutadella. In dit park is het heerlijk flaneren en de kinderen kunnen er lekker rennen zonder anderen te storen. Ook ligt er een meertje in het park waar je met roeibootjes die je kunt huren lekker een rondje kunt peddelen. In dit stadspark vind je ook de Barcelona Zoo met 7.500 dieren van 500 soorten, afkomstig uit de hele wereld. Je ziet er apen, reptielen, tropische vogels en ook boerderijdieren. Er worden ook dolfijnenshows gegeven. De dierentuin is het gehele jaar door geopend. Het strand van Barcelona Barcelona is in eerste instantie niet bekend als strand stad, maar beschikt wel over kilometers heerlijk zandstrand. Er zijn speelgelegenheden voor de kids en er is een fraaie promenade waar van alles te zien is.

Het amusementspark Tibidabo

Het pretpark Tibidabo vind je op de berg met de naam Tibidabo. In dit themapark voor de wat kleinere kinderen zijn leuke attracties zoals lachspiegels, draaimolens, een reuzenrad, een poppentheater en een museum met robots. Dit pretpark is in het weekend geopend vanaf 12.00 uur en in de zomer dagelijks geopend.

L’Aquarium de Barcelona

In het Aquarium de Barcelona leven maar liefst 11.000 dieren van 450 diersoorten. Er is ook een enorm Oceanarium. Je kunt er ook zwemmen met haaien, maar zonder enig risico, dus zeer geschikt voor de wat avontuurlijker aangelegde kinderen die op zoek zijn naar een beetje uitdaging en spanning.
 
 
Parc Güell

Het door Gaudi ontworpen excentrieke Parc Güell is een geweldige bezienswaardigheid, ook voor kinderen. Bij de ingang stuiten ze al meteen op een populaire creatie van Gaudi, de Draco!

Camp Nou en FC Barcelona

Futbol Club Barcelona laat niet alleen de harten van vele volwassenen, maar ook die van vele kinderen sneller kloppen. Het stadion Camp Nou en het museum kunnen bezichtigd worden en geven een goede indruk van het heden en verleden van deze tot de verbeelding sprekende voetbalclub.

Sightseeing in het havengebied

In het havengebied vind je aan het einde van de Rambla tegenover het standbeeld van Columbus de zogeheten Las Golondrinas, rondvaartboten waarmee je een leuke tocht door het havengebied kunt maken en vanaf de zee de skyline van Barcelona kunt bekijken.

De Sagrada Familia van Gaudi

Met het bezichtigen van kerken doe je veel kinderen weinig plezier, maar het blijkt dat de Sagrada Familia kinderen meestal wel aanspreekt. Uiteraard dragen de fraaie en grillige vormen van dit bouwwerk van Gaudi in Barcelona hier aan bij.

Levende standbeelden en meer op de Ramblas

De Ramblas biedt vertier en vermaak voor iedereen en met name de kinderen zullen de levende standbeelden met open mond bewonderen. Voor een muntje kunnen ze met een standbeeld op de foto en wellicht verrast de straatartiest je kind nog met een leuk gebaar of beweging.